j.

Som sagt så är jag i Falköping nu..
Det tråkigaste är att nu när jag är i Falköping så jobbar David.
Så det händer inte så mycket om dagarna. Det gör inte så mycket egentligen, för jag älskar att bara ligga framför tv och inte göra något! Men det kan även de blir lite långtråkigt!..
Så jag har blivit "lyxfru" i Falköping.. Jag går och städar lite i lägenheten om dagarna, jag lagar god mat, jag tränar lite, och jag går ut på stan och bara tittar (!!!)
Fast idag så regnar det som fan, så jag låg i soffan och gick in på Nelly.com och såg att de hade REA! jätteyes!
Så jag beställde hem två klänningar! och det tycker jag att jag är värd, det blev en liten egen försenad födelsedag present :)
puss j.

j.

Jag har nog fått fnatt!
Jag har aldrig tyckt om att läsa.. mycket är pga av min dyslexi.
Men på sommaren är det så underbart att läsa. Jag reser mycket så att fördröja tiden på tåget eller flyget så läser jag gärna (eller sover)
Så de senaste tiden så har jag köpt 6 böcker bara så där..
Jag beställde först 3 pocket på cdon.com för 99kr. Inte alls farligt!
Sen när vi var i Falkenberg så var vi inne på Willys så hittade jag 3 till pocket för 99kr.. en av dem var
Elsas mode är grymt bra!


j.

I onsdags kom jag på att jag skulle ta tåget till falköping..

Det är ju sm-veckan i Malmö så det skulle vara tråkigt att missa allt. Fast halva veckan hade gått tänkte jag och de jag mest ville se var ungdomarna. Så jag packade väskan på torsdag morgon för att sedan ha värsta beslutångesten någonsin. Mamma kände inte igen mig. Jag har inte svårt för att bestämma mig. Men nu velade jag i flera timmar.. Så när finalen i u19 var slut så bestämde jag mig! Jag åkte till Falköping!

 

Så efter en lång och kall tåg resa så är jag i Falköping och jag kände i morse när jag vaknade bredvid mitt hjärta att jag hade valt rätt!

 

puss j.


j.

Det tog slut lika fort som det började.

Typ så kan jag summera beachsm för min del den här gången.

Emma och jag kom till en kvartfinal där vi fick möta Ida och min söta Sara. Vi spelade jämt då och då. men det räckte inte. De kändes piss, eftersom jag kan, jag kan inte förlora!

 

Efter matchen fick vi höra att vi många var förvånade, de trodde inte att vi kunde spela så här bra som vi gjorde. och de kändes bra! Vi fick visa för många att vi är duktiga men inte mer än det.

 

Idag följer jag med in för att titta på min Jonathan, han kom till Semi igår. Han ska alltid ha turen med sig. Det var i U17 och idag ska ha spela U19. Så det är bara att heja på!

 

Puss j.


j.

I morgon gäller det!
Det är beachsm !!
Jag är halv sjuk, Emma lika så..
Vi måste ge allt i morgon och på onsdag
Vi måste röra på fötterna, spela nära och även till varandra!
Så inte för många måsten men några är bra att ha, framför allt om man vill vinna!
puss j. 

j.

Min pojkvän är söt!
Vi sitter och skriver på Skype :
David Johansson

mysigt det är att skriva med dig, får mig att tänka på messenger när vi började lära känna varandra!

 

 

vet du också att jag åkte ibland gatan som ni brukade cykla mellan volleybollhuset och frejahallen för att jag skulle få en skymt av dig, du visste ju inte vad jag hade för bil då så de va lungt tänkte jag mne mötte dig aldrig (:


j.

oj oj vad de har hänt mycket…

eller inget alls. Jag har typ bara fyllt år, det firades med att David kom och sjöng för mig på morgon och bjöd på frukost på sängen och sedan var det lunch på stan och sedan vidare till Skövde :) På kvällen sen blev jag firade ute hos Davids mormor&morfar!

annars har det inte hänt så mycket. Det är skönt på ett sätt, att de inte händer så mycket. men till slut blir jag uttråkad. Jag måste göra något har jag känt nu dessa senaste dagarna.. Så idag ska jag träffa Cissi och vi åka med David & Albin och spela minigolf i Skara!

 

I morgon så tar jag tåget till gbg tidigt på morgon för att åka med Emma och hennes mamma till Falkenberg. Det kommer bli vår sista beachtävling innan SM!

 

puss j.



j.

I morgon är det ingen vanlig dag..

nej för det är min födelsedag hurra hurra hurra.

Min första födelsedag jag friar utan mina föräldrar och lillebror. Det känns konstigt. Har inte tänkte på det så mycket innan, men nu när det inte är så länge kvar till jag fyller 19 år så börjar tankarna komma igång.

I morgon kommer jag fria min dag med David och hans familj. Jag har redan fått min present av David, en underbart fin sommarblus som har köpte när han var i Stockholm.

Visst kommer det kännas konstigt att jag inte kommer få några presenter i morgon. Jag har alltid blivit väck av mamma,pappa&jonte som kommer in i rummet och sjunger och ger mig frukost på sängen. men i morgon kommer det vara annorlunda. Jag vet inte hur David firar födelsedagar ( david fyller år tidigt i Januari så jag har alltid haft lov då).

 

nu känner jag bara för att gå och lägga mig och vakna upp och friar min första födelsedag utan mina nära och kära. Kanske betyder det här att jag börjar bli vuxen…

 

puss j


j.

och så hände de igen..

det blev ingen beachtävling för mig i morgon pga sjukdom.

Jag har känt mig helt hängig idag, typ vi låg i soffan till halv 2 och tittade på film efter de gick jag och la mig.. något är inte rätt då.

Så jag diskuterade lite med mamma och även med Emma, och vi alla tre sa att det var bättre om jag blir helt bra till fredag när vi ska spela i Falkenberg.

Så det blir lugnt kväll, hänger nog med David till hans kompis och grillar lite och tittar på när de dricker lite! ( :

 

puss j.

just ja, ser ni! Jag har klarat av att fixa till min blogg lite. kommer mer sen!


j.

Bildbomb!












j.

Har haft det underbart de senaste dagarna.

I måndags kväll kom jag på att varför inte åka till Liseberg i morgon, så vi drog ihop ett lite gäng (Jag, David, Albin, Olof, Johan & juliaK) och åkte dit! Efter många åk på Liseberg och mycket godis vunnit drog vi till Kungälv för att sova där.

 

På onsdagen blev det U21 tävling för mig och Emma. Det gick bättre för oss den här gången än förra helgen! Det blev vinst, en myströja men framför allt rankingpoäng!!! Efter beach var det ut till båten. Vi åkte på ett riktigt stilla hav och bara myste och badade.

 

Jag, David och Albin stannade kvar en extra dag och använde den dagen till att sprätta lite pengar inne på Ikea. Det blev mest tyg som vi köpte. blått och vitt, rött och vitt. Vi ska försöka göra fint i lägenheten nu när vi båda har lite semester.

 

Nu myser jag i Falköping. Som jag har gjort många dagar, och ska göra det många dagar till! Har precis kommit hem efter har varit ute och sprungit. wow. Mötte nog 5 tjej gäng som skulle på fest, jag kände mig stolt som var svettig!

 

puss j.


j.

Efter att ha varit sjuk i två dagar nu så finns det inte så jättemycket att göra.. Har redan tittat på alla filmer på tv och tittat på facebook för mycket. Så tipsade pappa om att lyssna på sommarpratarna på P1. Visst, jag visste vad det var innan. Jag hade även lyssnat lite på det innan. Men det har aldrig fastnat riktigt, har inte haft tid, och ja jag kan komma med många fler bortförklaringar varför just jag inte har börjat lyssna på dem.

 

Så efter igår har lyssnat på Fredrik och Filips sommarprat som de "pratade" förra året. De pratade om sin första resa till USA, Wow de två är grymma. Jag låg i sängen och ville somna, men det gick inte eftersom jag hade ett leende på läpparna hela de 40 min som de pratade. Efter Fredrik och Filips prat så fortsatte jag att leta efter roliga och intressant pratare. Nästa jag hittade var Måns Zelmerlövs, och visst alla kanske inte tycker han är intressant och bla bla. Fast jag har alltid gillat honom och jag började lyssna och hade fortfarande en plan om att somna till det. Men icke. Jag lyssnade och lyssnade och det var så intressant. Han berättade om hur han växte upp, eller hur hans skolgång gick och vad han gjorde efter. Han slutade sin historia med att berätta om hur det var att vara med om Tusnamin annandagen 2004 i Thailand. Han berörde och det fick mig nog att tänka  varför kan jag inte göra en sommarpratar(?) eller åtminstone en sommarskrivare.. (!) Så här varsågoda ( :


j.

Grattis, Grattis, Grattis till Studenten Julia. Grattis!

Kramar efter kramar, skratt efter skratt. och även tårar efter tårar. De är kanske så jag ska förklara min student. Att just jag har tagit studenten som alla andra här på torget med vita mössor i Falköping. Men gud vilken resa det har varit. Men gud vad jag har njutit och gud vad jag har hatat. Det här är Julia Lindberg och här är min "sommarskriv".

 

och det var -Det löser sig med Timbuktu. När den här låten spelade på sommarrocken 2007 i Svedala så visste jag att det var just en månad kvar tills jag skulle flytta hem ifrån. De löser sig är någon som mamma alltid säger till mig, och ja det stämmer. Allt löser sig. Det vet jag, eller allt löser sig när det gäller med mig. En av mina närmsta vänner skrev något fint till mig en gång, den här gången var just när jag flyttade ifrån Svedala till Falköping. Jag hade förstörs hennes Mp3 (förlåt Sara) och den hade fastnat på en låt och det var en mening som gick om och om igen. Det var det det löser sig, det löser sig det gör det alltid.

För det har ju alltid löst sig för mig, eller det mesta. Jag har klarat Studenten och det tycker jag är det bästa som har löst sig för mig. inte alla stunder har det varit "sjung nu om studentens lyckliga dar"

 

Och nu fick ni höra Use Somebody med Kings of Leon.

Att flytta långt hem ifrån när man är 16 år är kanske inte alla klarar av, eller. 10 tjejer klarade av det. Att flytta hem ifrån när de är 16, att flytta för min del 40 mil hemifrån. De tog mig lång tid att förstå att jag hade flyttat så långt hemifrån och det tar mig fortfarande tid att förstå att jag flyttade hem ifrån för 3 år sen. Jag flyttade så tidigt eftersom jag var eller kanske är en volleybollnörd. Jag blev intagen på ett  volleybollgymnasium. och varför just skulle jag då behöva flytta 40 mil hemifrån. Det är ett riksintag gymnasium, alltså det 10 bästa tjejerna i Sverige som är födda 1991. Det var viktigt att tänka på när man gick till träningen klockan 07.00 på tisdag morgonen i ettan, eller när man spelade den dåliga matchen en söndagskväll och när man visste att man var tvungen att plugga när man kom hem. Och varje gång jag har haft det jobbigt på Wetterlinsgatan i Falköping har jag tänkt, varför är jag här? VARFÖR har jag utsatt mig för det här hemska? Jo, eftersom du är en av de 10 bästa i Sverige på volleyboll.

 

The Way I Are med Timbaland var det nu. Den här låten, ja vad ska jag säga. tänk att 60 elever ifrån hela Sverige bor i två stycken lägenheters hus och ja.. Vi har levt rövaren under de tre åren vi har gått på gymnasiet. Vi alla visste att man fick inte, det var strängt förbjudet att dricka alkohol i lägenheterna. och inte bara i lägenheterna det var förbjudet att dricka överhuvudtaget. Men vad tänker det på när de bad oss skriva på ett kontrakt om att vi inte fick göra det, Vi är 60 studenter och vill leva som alla studenter! Det kontraktet har ingen följt, Förlåt nu alla tränare, rektorer och lärare som vi har lovat. Men alkoholen har flödat i mängder och vi har gjort saker som vi aldrig hade fått. Men så är det att vara "volleybollare". Att vara volleybollare kan bara en volleybollare förklara. Det är speciellt. Man är längre än alla andra i sin klass, man prata inte som alla andra. När jag en gång fick förklarat för mig hur en volleybollars förklaras, så blir det oftast. Har mjukisar och uppsatt hår.

 

Not ready to make nice med Dixie Chicks.

Vi var 10 tjejer som alla var födda 1991, vi ALLA tog studenten den 4 juni 2010. Vi 10 tjejer kallas oss för Totally Spice. Varför, är en lång historia. men gör en lång historia lång kort, Bunkern, i källaren i Odelhallen. Att det inte alltid har varit lätt att bo 10 tjejer i tre lägenheter kan inte alltid var lätt. Man har inte alltid älskat varandra, men man har inte alltid hattat varandra heller. Samtidigt som jag skriver det här läser jag Elins gamla inlägg i hennes blogg, ( jag behövde få inspiration). Det här inlägget jag just läser nu heter: Switch, Hon skriver att hon älskar wetterlinsgatan. Jag byter hemsida och klickar mig in på Lisas blog, så läser jag ett inlägg som heter : Nu har det gått gör lång. Lisa skriver, Jag avskyr detta skabbiga, lyhörda med alldeles för låga bänkar i köket! Jag tror och även vet att lisa syftar på volleybollhuset.

 

We are golden - MIKA

Solen sken det var de finsate dagen sedan jag vet inte vad. Det var redan fint väder dagen innan, på torsdagen. Men idag var det fredag, det var D-dagen. Studenten. När jag flyttade hemifrån trodde jag aldrig att jag skulle ta studenten. Jag har många gången under tiden på ållebergsgymnasiet tänkt att jag aldrig skulle klara att ta studenten. I slutet av "första ring" fick jag vet att jag hade dyslexi. Det är att man har e tt handikapp, man har svårigheter att läsa och skriva. Det har jag alltid haft så varför skulle jag vara handikappad. Att i början av ettan, när jag inte klarade av mina prov så trodde jag var dum i huvudet. Jag var helt störd, jag förstod ju inte vad som stod på pappret. Alla andra förstod, alla förutom jag. Jag var trög. Nej, jag var inte trög jag hade bara ett handikapp. Jag har dyslexi. och vet ni, jag skäms inte över det. Inte för någon, jag har kunnat använda mitt handikapp ibland med att säga, men jag har ju dyslexi. Jag har fått så otroligt mycket hjälp med mitt handikapp, min ängel under gymnasiet heter Britt Hillbert. Britt har stöttat och tröstat och hjälpt mig med alla prov alla inlåningar med mina problem. De var en skön känsla att lämna en rosa blomma åt henne och säga TACK, tack för allt. och då menar jag allt.

 

Waka Waka- den här låten är studenten flera gånger om och om igen.

När jag tänkte tillbaka till studentdagen så spelas allt upp igen i huvudet. En mening som jag hör om och om igen i huvudet. det är Lisa som höll ett tal på studenten, ; - för 3år sen så lämnade våra föräldrar oss här och nu har de kommit igen men inte nu för att lämna oss utan för att hämta hem oss. Tår efter tår fällde jag. Jag kan inte förklara om det är glädje tårar eller sorg.

 

Nu var det slut för den här gången. Och ja det blev lång jättelångt. men läs gärna och lämna en kommentar! Puss julia. som för första gången försöker sig på att skriva en sommarskriv ;)

 


j.

Tisdag : Jobb 09.20-14.10 Beach 14.30
Onsdag : Jobb 14.20-19.10
Torsdag : Jobb 14.20-19.10
Fredag : Jobb 09.20-14.10
Lördag : Open i Helsingborg med SaraH. Vidare till gbg
Söndag: U21 i Gbg med Emma. Vidare till Falköping
Måndag : Falköping


j.


Har haft en underbar veckan med min fina pojkvän.
Falköping-Hunnebo-Smögen-Kungälv-Göteborg
Har gjort bara mysigt saker och njut av sommarens värme!

<3

RSS 2.0